Gratis kanylburk

Igår var jag inne på Apotekets hemsida för att titta på ögondroppar till min lilla älskling. Då hittade jag en liten flik som det stod diabetes på. Och där hittade jag det jag har tyckt vore så bra att ha. En kanylburk. Priset var 62 kronor för en burk på 1,8 liter och det tyckte inte jag var så farligt så jag bestämde mig för att ta mig till apoteket.

Idag hade vi vägarna förbi så jag gick in och bad om en kanylburk. Personen i butiken hämtade en burk och gav den till mig. Jag ställde mig vid kassan och väntade på personal men då kom samma kille som gav mig burken och frågade vad jag väntade på. Jag sa att jag ville betala men då sa han.

- Du ska väl använda den till dina sprutor?

- Ja, jag har diabetes.

- Ja men ta den då.

- Gratis?

- Ja du behöver den ju.

Det tyckte jag var snällt. Sen så ska man faktiskt lämna in burken på apoteket när den är full. Så när den är full trycker man ner en gul knapp på locket tills det klickar så går burken inte att öppna och ingen kan skada sig på kanylerna. Vilken man kan göra om man lägger kanylerna i sop påsen.

Så om det är någon diabetiker som läser detta och har problem med att slänga kanylerna så vet ni att det finns kanylburkar på apoteket. Det finns i storlekarna 0,2 liter och 1,8 liter. Jag tog en som var 1,8 liter men det lär ta tid att fylla den. Skönt det så man slipper springa till apoteket hela tiden.



Pusspåre

Kommentarer
Postat av: anonym

Har diabetes själv och denna kanylburk tar ett tag att fylla men det lönar sig. det känns lite jobbigt att bära med sig varje gång men det är värt det:)

2010-10-15 @ 20:56:03
Postat av: SysterYster

Försökte lämna tillbaka dotterns kanyler till apoteket men se det gick inte. De skulle slängas i hushållssoporna! Ska testa igen, tack för tipset!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0