Allt och lite till

Idag har det vart fullt upp. Min kära mopedbil var inte så sammarbetsvillig i fredags när jag skulle hem ifrån jobbet. Det gick bra när jag började åka hem men sen gick den bara långsammare och långsammare. Sen började det rycka när man åkte och sen gick den ännu långsammare. Sista biten gick den i härliga 20 km/t. Då visste man ju direkt vad som var fel eftersom att det inte var första gången det hände. Luft filtret var igensatt så motorn fick knappt någon luft. Sen så visade det sig även att oljenivån var sjukt låg så idag har jag roat mig med att fylla på olja och göra rent luft filtret. När jag började göra rent kom det svarta avgaser ur avgasröret men när jag var klar så var dom vita och fina. Så nu funkar den igen och jag kan ta den till jobbet som vanligt, super skönt!

Sen när jag duschat av mig all olja ifrån händer och armar. Tro mig det tog en jävla tid att få bort. Fick knugga in tvättmedel för att det skulle gå bort men är fortfarande svart under naglarna. Lagom fräscht men så är det. Iaf efter det så bar det av emot Kista centrum för att Andrea skulle köpa nya skor. 3 skor blev det. Och av alla butiker man kan vara i så tycker jag att sko butikerna är värst. Vet inte varför men det är inte det minsta roligt att vara i skobutiker. hur som haver så åkte vi hem och sen har det inte hänt så mycket mer.

Min mage är sjukt skum nu för tiden. Åt middag och så helt plötligt började jag må illa. Inte så illa så jag skulle kunna spy men det tog emot för varje tugga och det kändes som att magen sa åt mig att inget skulle ner. Sen efter det blev jag super trött och nu sitter jag här och bara sitter. Så skönt att inte behöva göra något vettigt.

Musik. Vad vore väl livet utan musik?

Jag har börjat få sjukt många ideér om handlingar till nya låtar. Jag vet inte hur det kommer bli. Om jag skriver en åt gången, spelar in och släpper eller om jag skriver alla låtar, spelar in dom samtidigt och släpper dom med en veckas mellanrum. Eller om jag släpper alla låtar på en gång. Vi får helt enkelt se hur det blir. Men vad som redan är bestämt är att jag och 3 artister till ska släppa en låt med musikvideo. Det ska bli roligt att spela in och släppa.

Det känns som att jag bara sitter här och skriver och skriver och att det aldrig riktigt blir något stopp.

Tatueringar.

Jag ska tatuera mig på min 18 års dag. Ni som läst bloggen länge kanske kommer ihåg att jag pratat om det tidigare men här ska ni få motivet.



Vad betyder denna symbol då? Jo det ser ut som en blomma och det är väl lite syftet men varje blad består av bokstaven D. D som betyder Diabetes. Det är svenska diabetes förbundets logga. Den ska jag tatuera in på högra överarmen fast i svart. Sen lite senare så ska jag tatuera in Elviras hand avtryck på hjärtat.

Jag tycker att en tatuering måste betyda något viktigt. Förstår mig inte på meningslösa tatueringar som inte betyder något. Varför vill man ha en sån? Det kanske finns någon som tatuerar in något vackert motiv men om det inte betyder något så kanske det finns risk att man tröttnar på det?

Diabetes har jag haft sen jag var 18 månader gammal och om inte forskningen går framåt i snabb takt så kommer jag ha Diabetes hela mitt liv. Och även om forsknings resultat skulle kunna göra så jag blir av med min diabetes så har den ändå varit en stor del av mitt liv under en så pass lång period att det alltid kommer vara en del av mig.

Och Elviras hand avtryck.

Elvira kommer alltid att vara min dotter. Jag har ingen lust att tatuera in hennes namn. Vem vet hon kanske byter namn? Vad som helst kan ju hända. Och sen så känns ett hand avtryck mer unikt och personligt.

Nu har jag babblat på en bra stunt så nu får det nog duga för dagen.

Pusspåre

Elvira

Just nu ligger Elvira och sover på mitt bröst. Det är lite svårt att ha datan i knät men det går.

Idag har vi vart i Sickla centrum och stökat lite.

Jag har gjort en potatis gratäng som ligger i ungnen och snart ska bli uppäten.

Det är väldigt svårt att skriva såhär så jag bjuder på en bild istället.



Så här ligger hon och sover just nu.

Klockan 8 börjar så mycket bättre. Det får man ju bara inte missa.

Pusspåre

Musikvideo

Idag har jag skrivit klart min del av låten på den låt som vi ska göra en musikvideo till. Vi kommer vara 4 artister och det kommer bli feta grejjer. Måste sova nu för att orka upp till jobbet imorgon.



Pusspåre

Efterlyst sjukling

Idag har det inte vart så himla roligt. Jag mådde inge bra när jag var på väg till jobbet och när jag kom fram till jobbet klockan 7 så kände jag mig så dålig så jag gick och la mig och sov till klockan 8. Min mage var en katastrof och jag mådde hyffsat illa. Hade inte fått i mig någon ordentlig mat sen igår lunch. Jag jobbade ett tag men klockan 11 insåg jag att jag borde åka hem. Jag är ju så jävla envis så jag ville ju inte åka hem och sen så känner jag inte så bra när kroppen börjar känna ifrån så då tänjer jag på gränserna tills jag krashar totalt. Det är ingen specielt bra egenskap. Men idag insåg jag att det bästa jag kunde göra var att åka hem. Sen dess har jag inte gjort något vettigt förutom att byta blöjor och vart och handlat lite. Mår fortfarande inte så bra så jag stannar hemma ifrån jobbet imorgon för att ladda upp batterierna. Sen vet jag inte om jag börjar bli förskyld för mitt insulin har börjat verka dåligt. Har man en infektion i kroppen så kräver kroppen mer insulin för er som inte visste det.

Nu har jag laddat upp i soffan med pringels chips och choklad. Sen så har jag lite att mumsa på imorgon också...



Ben & Jerrys Cookie Dough!

Lite mysigt måste man få ha det när man är hemma och är sjuk. Ligger för tillfället på soffan med täcke och kollar på Arga snickaren. Väntar på att klockan ska bli 21 för då börjar efterlyst. Nu ska jag luta mig tillbaka. Tänkte länka till ett par av mina favorit låtar imorgon när jag ändå är hemma och har tid.

Pusspåre


Målet nått, Inge vidare

Nu ska vi se rubriken är delad i två. Så ni inte tror att det inte är något vidare att nå sina mål. Nu till första punkten.

Jag har ju haft ett mål ett tag. Målet är att en av mina låtar ska få 1 000 visningar inom en vecka efter att jag laddat upp låten. Och nu har det skett. I tisdags kväll förra veckan laddade jag upp låten till Elvira på youtube och idag när jag kollade klockan 10 så hade den redan passerat 1 000 visningar. Det var underbart härligt att det blev så. Det visar ju att det börjar hända grejer och att musiken börjar spridas vilken är väldigt roligt. Det är jag helt klart nöjd med!

Nu kan vi prata om att det inte är något vidare. Jag har mått bra hela dagen tills jag kom hem och var akut hungrig. Tog en pizza bit i väntan på maten och sen skönk jag i blodsockret fort så jag började må illa. Fick upp lite pizza i munnen så det var bara att hälla i sig dextropulvet blandat med juic och gå och lägga sig. Jag låg och vred mig och försökte andas lugnt och fint för jag mådde så fruktansvärt illa. Men efter en 30-40 minuter började jag må litte bättre när blodsockret steg. fick i mig lite potatis och nu ligger jag sky högt i blodsockret istället. Börjar jag sjunka fort nu så vete fan om jag klarar det utan att kräkas. Jag hoppas att jag inte sjunker för fort och i så fall får jag försöka hindra det. Så med mig är det för tillfället inte så jätte bra. Har fortfarande inte fått i mig någon riktig middag. Bara lite, lite potatis och en drick youghurt så jag är inte på topp.


Längst till vänster i bild ser ni 2 "klister lappar" som sitter på min mage. Den av dom som är längst till vänster är en stål kanyl som går in 6 millimeter i kroppen den andra är bara en skarv. I mitten ser ni min Insulin pump som har en slang till kanylen så jag får in Insulin i kroppen. Längst till höger i bild är min sensor. Den är uppdelad i 2. Den stora vita saken är själva sensorn och den där "plast grejen" som är lite blodig är själva nålen som kopplas in i sensorn. Sensor nålen skjuter man in. Den nålen är 12 millimeter och sen när man satt fast "klister lappen" så drar man ut nålen igen så sitter det bara kvar en grej som är som en mjuk ståltråd som det sitter silikon runt. Så det är lite obehagligt när man precis dragit ut nålen får då kan den lilla delen som sitter kvar vrida sig lite och det är inte alls behagligt men efter några minuter så känner man varken av sensor nålen eller insulin nålen.

Där fick ni er en liten snabb genomgång av dom diabetes grejerna.

Idag slutade insulin delen att fungera. Det kom inte fram något insulin så jag fick byta nålen slangen och insuliten på jobbet. sånt som händer. Insulin nålen byter man med 3 dagars mellanrum och sensor nålen med 6 dagars mellanrum. Mycket att hålla koll på va?

Nu ska jag bara koppla av, är rätt så trött faktiskt. Upp klockan kvart i 6 imorgon igen. God natt!

Pusspåre

Duvetinte

Du vet inte. duvetinte.se är sveriges största hiphop blogg.

Min låt till Elvira ligger nu uppe på duvetinte för att komma till inlägget med min låt så klicka här

Det lär bidra med en J*vla massa visningar nu när låten ligger där. Jag är sjukt glad för att den får ligga där.

Det känns som att det börjar gå bra nu. Melika som driver duvetinte gillade min låt. Det känns inte helt fel. Det känns underbart med den reklamen som det blir av att den är där.



Nu när vi ändå pratar om låten så måste jag bara lägga upp den igen



Så då var det gjort. Alltså min låt som jag gjort till min dotter.

Idag har vi haft besök under hela eftermiddagen och jag är helt slut. Orkar faktiskt inte skriva nånting om det för jag är helt slut. Ligger i sängen med datan i knät och hörlurarna på och bara njuter av livet.

Pusspåre

Busunge

Denna bild tog jag igår. Det är inte första gången Elvira gör så här. Hon har gjort likadant sen dagen hon föddes. Det är väl tur att hon inte vet vad det betyder men kolla på bilden vad hon gör med långfingret!



Jag var ju bara tvungen att ladda upp denna bilden på busungen.

Nått som är rätt så sjukt är att hon har börjat försöka åla sig framåt. Hon är 2 veckor gammal och försöker redan att åla. Vi filmade igår när hon gjorde det. Om hon ligger på mitt bröst så lyckas hon ta sig framåt och sen tar det stop när hon slår huvudet i min haka. Hon har lite svårt att få fäste med fötterna om man lägger henne i sängen men om man håller en hand mot hennes fötter så tar hon sig fram bra långt. Helt otrolig liten tjej. Åh andra sidan så har hon ju hållt upp huvudet själv sen hon föddes också.

Nu väntar vi på att Dennis, Anden och Freddiie ska komma hit på besök. Vi hörs senare.

Pusspåre


Katastrof

Igår var det ju min första dag på jobbet efter min pappa ledighet. Vi har flextid på jobbet och jag tänkte som vanligt börja klockan 7 för att komma hem så tidigt som möjligt. På väg till jobbet mådde jag inte bra alls. Jag orkade knappt hålla mig vaken eftersom att jag sovit väldigt dåligt den natten. Jag brukar sova dåligt när nått specielt ska hända. tex första dagen på jobbet efter ledighet. Men hur som helst när jag satt i bilen så skulle jag dra på lite musik. Varje gång basen kom ifrån högtalaren så gjorde det ont i magen. Det tyckte jag var väldigt konstigt men jag fortsatte köra och vred ner volymen. Sen kom det, Jag fick upp lite spya i munnen så jag bestämde mig för att åka hem till mina föräldrar som bor 5 minuter ifrån jobbet så jag gjorde det och la mig på soffan till 20 i 9 då jag åkte iväg till jobbet och jobbade väldigt lugnt. Jag fick ju knappt i mig någon frukost alls. Lyckades på 2 timmar få i mig en yoggi yalla dryck. Sen kom lunchen och jag fick kanske i mig en fjärde del av matlådan. Jag åkte hem när jobbet var slut och försökte bara att ta det lugnt och lyckades somna klockan halv 11 igår kväll.

Sen vaknade jag idag. Fredag betyder att jag börjar klockan 8 så jag hade ställt alarmet på 06:45. Vaknade av det som vanligt klädde på mig sen började jag må riktigt illa och sprang till toaletten. Där har vi ett ganska högt element precis bredvid toaletten som jag bestämde mig för att hänga lite på det eftersom jag inte ville ligga vid toaletten. På något sett lyckades jag somna stående mot elementet och vaknade av att jag höll på att ramla ihop. Sen var det dags. Då låg jag över toaletten och spydde en stund. Skickade ett sms till chefen och sa att jag var sjuk innan jag la mig på soffan och sov till klockan 11.

Varje gång jag kräks så spriker mina blodkärl i ansiktet. Ni som följt bloggen riktigt länge kanske kommer ihåg bilderna jag la upp för ett bra tag sen där jag var röd i hela ansiktet av sprukna blodkärl. Idag spydde jag inte så länge så det sprack bara lite under ena ögat.



Man ser att jag är lite röd under ögat men blixten på kameran förstörde lite.



så här såg jag ut för ett år sen när jag hade legat och spytt länge. då sprang blodkärlek i hela ansiktet som ni ser på den här bilden. På den tiden hade man ju hår också.

Men hur som helst så vaknade jag ju klockan 11 och har inte gjort så mycket sedan dess. Har försökt att äta lite men det går inte så himla bra. Fått i mig en drick yogurt och en mack sen jag vaknade.

Vi har vart ute på en väldigt kort och långsam promenad med vagnen också. Jag orkade inte gå så fort. Blir ju yr bara jag ställer mig upp.

Sen fick jag en chock i morse när jag kollade hur många visningar låten till Elvira har fått. När jag vaknade hade den 490 visningar och den hade då bara legat upp i 2 och ett halvt dygn. Den sprider sig fort och det är underbart.

Nu ska jag luta mig tillbaka igen.

Pusspåre

Måste tacka alla

Jag måste få börja detta inlägg med att tacka alla underbara människor som gett mig så fina kommentarer om låten till min dotter. Jag säger själv att detta är min låt med flest känslor i. Men kommentarerna har gjort mig riktigt lycklig, nöjd och stolt. Folk säger att dom blivit tårögda och fått rysningar i kroppen. Kolla dessa 2 kommentarer. Det är då 2 av alla olika underbara kommentarer.



Jag tycker det är fantastiskt när folk som inte brukar gilla rapp/hiphop ändå gillar mina låtar. Då känns det lite som att man har lyckats. Visningarna blir fler och fler och kommentarerna flyger in hela tiden. Här på bloggen, på youtube och på facebook är det flest.

För er som vill gilla mig som artist på facebook så kommer ni till min sida "jimmyh" på facebook genom att klicka här

Underbart att så många gillade låten. Tack till er alla som tagit er tid att lägga in en kommentar. Och stort tack till er alla som länkat till låten på facebook och på era bloggar. Kärlek

Måste passa på att ladda upp en bild som jag redigerade för ett tag sen.



Gillar den här bilden riktigt mycket.

Nu vidare ifrån musiken.

Idag är min sista dag av dessa första 10 pappa dagar. Så imorgon ska jag åka till jobbet igen och köra igång. Det känns rätt så skönt att börja på en torsdag så man bara jobbar 2  dagar när man inte jobbat på ett tag. Annars har jag en tendens att jobba så hårt jag bara kan och mer eller mindre jobba ihjäl mig. Så det känns bra att starta lite mjukt med 2 dagar innan det är helg.

Har gått upp klockan 9 dom senaste dagarna så det blir en utmaning att komma upp klockan 06:45 imorgon men det ska nog gå bra.

Idag har vi inte gjort så mycket förutom att vara ute och promenera med vagnen. Albin har vart här några timmar så det är väl trevligt med lite sällskap.

På lördag kommer världens bästa Dennis hit och hälsar på våran lilla familj. Jag längtar efter att få se honom igen!

Nu är det dags att kolla lite på tv och snart måste man väl lägga sig för att kunna ta sig upp imorgon.

Pusspåre

Jimmyh - Elvira min dotter

Efter mycket om och men så är låten till min kära dotter klar. Idag så åkte jag, Andrea och Elvira till mina föräldrar så att jag kunde få spela in och det är ju så underbart att få stå vid micken och köra sin grej. En fantastisk känsla.

I början blev jag inte alls nöjd. Jag tyckte jag lät konstigt så jag tryckte på rec. lyssnade raderadera. Sen höll jag på så ett tag tills jag tänkte nej nu jävlar så körde jag ordentligt och då gick det hur bra som helst och till slut blev jag tillräckligt nöjd med resultatet för att släppa låten.

Detta är helt klart den mest känslo laddade låten jag gjort och jag hoppas att ni gillar den och kan ta er tid att kommentera låten.



text:

Pappas lilla tjej de e för dig mitt hjärta slår, du e finast i världen så söt det bara går.  Jag lovar min dotter har förändrat min framtid Elvira min dotter ja älskar dig föralltid.


När jag träffade din mamma lova jag en sak jag skulle ta mig i kragen och bli far till hennes barn. Några år har gått och här står jag idag med dig liggandes i famnen har aldrig mått så bra. Att få vara din pappa är det bästa som har hänt. Mitt hjärta står öppet och har ingen gräns. Det är svårt att få ut vad jag känner i ord. För det känns i mitt hjärta när det pumpar mitt blod.   Du är vackrast i världen det finaste jag har. När du kommer med frågor ska pappa ge dig svar. Som jag redan sagt har jag aldrig mått så bra. Du har gett mig ro i själen mitt söta lilla barn. Hålet i mitt hjärta finns inte kvar. Du gav mig en förvandling du är så underbar. Vet inte vad jag kan säga när ord tar slut, du är en del av familjen, jag älskar dig sjukt.


Pappas lilla tjej de e för dig mitt hjärta slår, du e finast i världen så söt det bara går.  Jag lovar min dotter har förändrat min framtid Elvira min dotter ja älskar dig föralltid.


Jag var på din förlossning men inte när du kom ut. Då låg jag och spydde på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Din mamma skickade mig ett sms jimmy vi har fått en dotter en liten gullig tjej, har aldrig nånsin känt den glädjen du gav mig, Den känslan jag fick kändes riktigt galen. Jag hade precis vaknat från att vara medvetslös. Var inskriven på sjukan så fick inte se min tös. Just då så högg det i mitt hjärta, första gången jag såg dig glömde jag den smärtan. Första dagen i ditt liv var den bästa i mitt liv. Låt oss skapa fina minnen och bygga upp en framtid. Jag kommer inte kunna ge dig allt som du pekar på men jag kan ge dig kärlek en trygg familj och glädje sång. Jag kan ge dig allt du behöver för att klara dig. Vilka vägar du än går så står din pappa bakom dig. Stöttar dig i allt jag lovar att jag hjälper dig. Kommer alltid finnas här och aldrig nånsin svika dig. Jag ska göra allt för att bli världens bästa pappa. Familjen framförallt Sedan jobba och rappa. Får se hur de blir om jag står kvar på ett lager eller står på scen och levererar rader. Hur det än blir så går familjen före allt. Jobb och karriär kommer lösa sig trotts allt.   


Pappas lilla tjej de e för dig mitt hjärta slår, du e finast i världen så söt det bara går.  Jag lovar min dotter har förändrat min framtid Elvira min dotter ja älskar dig föralltid.


Jag kommer bli stolt när du tar dina första steg, jag ska lära dig att stå stadigt på dina ben. Lära dig att cykla, lära dig allt jag kan. Hoppas du känner kärlek till familjens starka band. Jag ska vara med på din första dag i skolan. Fira din student det kommer kännas ovant. Det är många år kvar tills allt detta sker. Shit vad glad ja kommer bli första gången som du ler. Från en pappa till sin dotter det går inte att beskriva hur det känns att vara pappa jag älskar dig Elvira. Jag älskar din mamma, din mamma älskar dig. Du har skapat en familj som inte vore något utan dig. Känner sådan stolthet över att ha skapat dig. Jag lovar att hela våran släkt är stolta över dig. Så min dotter det finns en sak du kan lova mig. Håll huvudet högt så kommer allting ordna sig.


Pappas lilla tjej de e för dig mitt hjärta slår, du e finast i världen så söt det bara går.  Jag lovar min dotter har förändrat min framtid Elvira min dotter ja älskar dig föralltid.


Pusspåre


Låten till Elvira är klar

Nu har Elvira och Andrea legat och sovit ett tag. Under tiden har jag passat på att skriva på låten till Elvira. Man har inte överdrivet mycket tid till musiken längre. Men hur som helst är låten klar och jag ska spela in den imorgon.

Imorgon ska vi till mitt jobb och hälsa på och visa upp Elvira för alla arbetskamrater och eftersom att mina föräldrar bor 5 minuter ifrån mitt jobb så ska jag även spela in låten imorgon. Tanken är väl att vi åker ut dit hem till min mamma och pappa när vi vaknar så att jag kan spela in låten och sedan åker vi till jobbet på eftermidagen.

Så imorgon är det låtsläpp. Garanterat finast text av alla mina låtar.



En riktigt söt bild som är tagen här om dagen!

Måste få berätta vad som hände här om dagen. Vi skulle hyra Snabba Cash och det gjorde vi. Hade redan sätt den men Andrea´s mamma ville se den så vi hyrde den. Kommer hem med filmen.




Öppnar fodralet...



Och ja där i låg Tinker Bell. Tingeling. Ni tror inte att vi blev lite små chockade när vi skulle se Snabba Cash och så ligger det tingeling i fodralet? Hur som helst så sprang jag och svärmor iväg till video butiken för att få rätt film så säger vi att Tingeling låg i Snabba Cash fodralet. Han skratta och sa att han hade hört att Tingeling filmen var bra. Så vi alla små skrattade lite sen fick vi rätt film och kunde då sätta oss i soffan.

Sen så var det ju en dag igår också. Tro det eller ej men det var det. Vi tog bilen till hagaparken och gick längst vattnet. Sen helt plötligt kom vi upp vid silverdal och fick gå tillbaka på bilvägen. Vi lyckades då gå runt en halv mil och det var ju inte riktigt planen men så blev det och då var man inte så himla pigg i benen längre men senare på eftermiddagen väntade det besök.

Så någongång under eftermidagen så kom min pappa och min Farmor. Lite senare kom även Sandra och Rickard med sin son Robin för att hälsa på och se Elvira för första gången. Min farmor hade inte heller träffat Elvira innan så det blev första gången för henne också.



Så på denna bilden är Elvira hos sin Gammel Farmor.

Det var lite uppdate av dom senaste dagarna men det har ju varit en dag idag också.

Vi tog vid lunch tid en promenad till socialtjänsten/familjerätten för att skriva på mitt faderskap. Det var intressant må jag säga. Först frågade dom Andrea om hon haft en sexuel kontakt med mig under tiden för ägglossning för 9 månader sedan. Hon svarade ja och jag satt bredvid hela tiden. Sen när hon skrivit på att hon haft sexuel kontakt med mig under dom dagarna som dom angav så frågade dom mig samma sak. Om jag haft sexuel kontakt men Andrea under tiden för ägglossning.

Då undrar jag hur i helvete skulle hon kunna ha haft en sexuel kontakt med mig om jag inte har haft det med henne? Haha jag svarade ja iaf och så skrev jag på att jag var pappa men när jag skulle göra det var hennes kolega tvungen att komma in för att det behövde vara 2 vittnen till underskriften. 2 personer skulle alltså skriva på att dom sätt mig skriva på att jag är pappa. Rätt så komplicerat kan jag tycka. Sen tyckte dom väl att vi var lite unga och så var dom ganska griniga men hur som helst så skrev vi på gemensam vårdnad också så nu är det klart.

Nu är jag alltså offentligt pappa. Känns skönt det.

Nu har ni fått er en regäl uppdatering så ni kan hålla er fram till låten släpps imorgon.

Pusspåre

Pappa och dotter

Nu sitter vi här pappa och dotter framför datan. Jag har fruktansvärt ont i huvudet så jag tänkte inte sitta här länge. Jag uppdaterar senare med dagens händelser.



Pusspåre

Jag har inte vaknat



Gick upp klockan 9 i morse men det känns som jag fortfarande inte har vaknat ordentligt. Det kliar galet mycket i mina ögon och jag har börjat bli röd och svullen under ena ögat. Inte roligt alls. Just nu ligger jag på soffan och kämpar för att hålla ögonen öppna. Så sjukt trött och sliten. Sov 7 timmar i natt så jag borde inte vara så här. Men nu har jag kastat på mig den största tjocktröjan jag har och bara slappar ordentligt. Får se hur det blir efter middagen om jag hamnar i matkoma och blir helt slut eller om jag först hamnar i matkoma och sen blir sjukt pigg istället.

Min syster och hennes kille har vart här idag och hälsat på så vi fikade lite och tog oss en promenad.

Nu börjar ögonen ge med sig och börjar slutas igen mer och mer. Känns som jag vart vaken i 2 dygn, fattar inte varför det är så här. Helt sjukt. Får hoppas att det slutar klia och svida i ögonen iaf. Har tagit lite koksalt i men det sved ju nästan bara mer.

Pusspåre

Förlossningsberättelse

Andrea skrev en Förlossningsberättelse så jag kopierar den. Den är alltså skriven med hennes ord och inte mina.

"Torsdagen den 30 september fick jag en teckenblödning på morgonen. Tog mig iaf iväg till den bokade tiden hos barnmorskan. Enligt henne så var det väldigt nära nu och hon tippade på bebis det närmaste dygnet. Dagen fortsatte dock utan värkar. På fredag morgon vaknar jag med svaga diffusa värkar var 10 minut. Fortsatte under hela dagen men var hanterbart, mer likt mensvärk.
Någon gång under fredagen eller lördagen började slemproppen släppa. Värkarna fortsatte sedan med ungefär 10 minuters mellanrum, gick ner till 8 minuter under lördag kväll och då trodde vi väl att det var på g på riktigt. Men värkarna återgick sedan till 10 minuters intervaller. På måndagen hade jag värkar var 4 minut under några timmar, men än en gång blev det längre mellan värkarna efter ett tag. Nu hade jag dock så pass ont att det var riktigt jobbigt när en värk kom. Hela tisdagen gick jag med samma smärtsamma värkar, provade att bada ett antal gånger utan resultat och tryckte även i mig alvedon i hopp om att få sova en stund, dock utan effekt. Fram emot kvällen hade jag tröttnat och ringde in till förlossningen som bad mig komma in på en kontroll. Fick sitta med ctg för att kontrollera bebisen under värkarbetet. Hade då värkar var 4-5 minut. Lillan mådde mycket bra och påverkades inte negativt av värkarbetet. Undersökningen visade att det var 1 cm kvar på tappen men jag var öppen 2 centimeter. Barnmorskan beslutade att skicka hem mig med Citodon och Bricanyl pågrund av att jag inte fått sova något sedan värkarna startat torsdag natt/fredag morgon. Åkte hem och väntade på att tabletterna skulle börja värka. Hade då värkar var 3 minut. Till slut så började de komma glesare men försvann dock inte helt. Försökte sova, men värkarna fortsatte med 10-12 minuters mellanrum.



Jag bad Jimmy åka till jobbet på onsdagen eftersom värkarna inte var speciellt starka när jag vaknade. Gick upp och det blev bara värre och värre. Vid 9-tiden grät jag vid varje värk och skrek mig igenom dem. Jag var utmattad och hade ont. Jag ringer nu Jimmy och ber honom komma hem då jag inte orkar längre. Det blev värre och värre men det var fortfarande ganska glesa. Jag försökte ta en promenad men kom knappt utanför huset. Ville inte ringa in då jag tyckte att värkarna var för glesa. De kom med ungefär 8 minuters mellanrum men var fruktansvärda. Jimmy bad mig ringa in och tillslut så gav jag med mig. Vi åker in till förlossningen vid 13. Blir återigen kopplad till ctg och har nu värkar var 3-4 minut. Undersökningen visar att livmodertappen är helt utplånad och jag är öppen 3-4 centimeter.

Blir inskriven 13.50 men får stanna i undersökningsrummet ett bra tag i väntan på rum och samtal med läkare.

16.52 flyttas jag till förlossningen och får då välja att antigen få en morfin sprut och få sova ett tag eller att köra på. Efter att jag och Jimmy pratat ihop oss så bestämde vi oss för att köra på, vi tyckte att vi väntat tillräckligt och ville nu träffa vår lilla älskling.

Blir undersökt någonstans på vägen och är då öppen 5 centimeter.

17:30 kallar de på narkosläkaren, hon är dock upptagen och 18:50 får jag börja andas lustgasen istället. Jag var riktigt lycklig, det var nog det mest fantastiska på länge. Jag mådde riktigt härligt där. Hittade ganska snabbt rätt teknik och fick den bedövning jag önskade.

19:53 lägger de Eda. Jag känner knappt av att hon sticket mig pågrund av att jag missbrukar lustgasen lite. De tar även hål på hinnorna.


23:50 börjar Jimmy må dåligt och börjar att spy pågrund av lågt blodsocker. De sätter in ett dropp och han får ligga i en säng bredvid mig.


Vid 00:45 känner jag ett otroligt tryck nedåt och vill gå på toa. Förstår dock att det är huvudet som pressar på och att jag inte behöver bajsa. Får dock inte börja krysta pågrund av att huvudet inte trängt ner ordentligt, får stå på knä för att försöka hjälpa bebis lite på traven.

Klockan 01:00 får jag äntligen börja krysta på riktigt. De väcker nu Jimmy som somnat i sängen bredvid mig. Han börjar då spy igen och blir uttagen för att skickas till akuten.

01:16 lägger barnmorskan en bäckenbottenbedövning. Förstod  inte riktigt varför eftersom det inte gjorde speciellt ont, kände bara ett otroligt tryck nedåt.

01:32 får jag värkstimulerande pågrund av korta, svaga sammandragningar.

01:58 föddes Elvira efter 58 minuters intensivt krystande. Mamma klipper navelsträngen eftersom Jimmy inte är där. Jag får henne sedan på bröstet en kort stund innan de springer iväg med henne pågrund av ansträngd andning.







02:08 så ”krystar”
jag ut moderkakan. Har dock inget minne av att jag behövde ta i, tyckte den kom ut av sig själv.

Barnmorskan vill sedan sy 3 stygn av säkerhetsåtgärd. Inga sprickor men små bristningar.

Får sedan Elvira hos mig igen, barnläkaren var upptagen men barnmorskan bedömer att det inte är någon större fara med henne.

05:47 får jag ett rum på Bb. Mamma åker hem och jag och Elvira försöker sova. Det vill hon dock inte, somnar tillslut på mig.

Vid 11 tiden blir Jimmy utskriven och kommer upp till Bb och får träffa sin dotter för första gången.

Under torsdagen blir Elvira sämre och sämre. Hon andas tyngre och skriker oavbrutet. Vi ber barnmorskan om hjälp. Hon kallar på barnläkaren som undersöker henne och vi skickas sedan till röntgen. Vid 21 tiden blir jag nedskickad en våning för att ”ta lite prover”, jag kommer ner och då tar de Elvira ifrån mig. Lägger henne i en öppen kuvös och kopplar på ekg, saturationsmätare och ger henne syrgas. Jag bröt ihop totalt och började störtböla. De försöker förklara för mig att hon har ett vänster sidig pneumothorax – med andra ord, luft i lungsäcken. De förklarar att de ska ge henne syrgas och se hur hon reagerar på detta. Om det inte funkar måste de gå in i lungsäcken med nål och dra ur luften. Hon måste stanna på Neonatalen för övervakning. Jag blir uppskickad till rummet där Jimmy ligger och vilar. Han blir ganska förskräckt när jag kommer in utan henne och bara gråter. Jag försöker förklara men har inte alls fattat vad läkarna försökt förklara för mig. En barnmorska kommer in och pratar med honom.
När Jimmy somnat går jag ned till henne och sitter vid hennes sida till efter 12 någongång.

Under fredag förmiddag blir jag utskriven från bb och vi får reda på att det finns ett familjerum ledigt nere på Neonatalen. Vi får komma ner på rummet och under eftermiddagen får Elvira komma in till oss. Hon får ligga i en säng på vårt rum, dock fortfarande kopplad till syrgas och alla mätare.
Vi får sedan spendera helgen på Neonatalen utan vidare besked. De ser framsteg men hennes ordinarie läkare jobbar inte under helgen och vi kan inte få några konkreta besked.
På måndagen när läkaren är tillbaka görs en ny röntgen som visar att hålrummet är borta och vi blir äntligen utskrivna.


När jag tänker tillbaka på förlossningen såhär i efterhand så tycker jag inte alls att det var jobbigt. Det enda som var besvärligt var att gå med värkar så otroligt länge. Jag hade värkar i 6 dagar innan det var dags på riktigt, vilket ledde till att jag var rätt utmattad. Jag tycker dock att förlossningen gick jätte bra, efter att ha fått lustgas och epidural så mådde jag jätte bra. Jag upplevde inte att själva krystandes var jobbigt utan det var hela proceduren innan med värkarna.
När jag sitter och tittar i förlossningsjournalen såhär i efterhand inser jag hur lång tid det faktiskt tog, själv upplevde jag det som en väldigt kort tid. Från det att jag kom in i förlossningsrummet till dess att hon var ute tog det ungefär 9 timmar, jag tycker dock att det kändes som 1 timme. Tiden gick oerhört fort.

Men jag måste säga att föda barn är det häftigaste jag någonsin gjort. Vilken kraft, vilken känsla. Och den kärleken man känner för det lilla livet från allra första stund. Det är något jag vill göra 100 gånger om, om jag bara får läka lite först."


Så där har ni hela förlossningsberättelsen.

Det högg i mitt hjärta när dom drog ut mig därifrån och körde mig till akuten. Jag svimmade någonstans på vägen när jag låg på båren och vaknade när dom drog mig i korridoren. Sen så fick jag ett sms att jag fått en dotter och sen fick jag ett mms. Jag var halvt medvetslös men jag har aldrig någonsin känt en sådan lycka som jag kände då jag fick det där smset och mmset.

Pappa älskar dig! Det käns synd att jag inte kunde vara med när du föddes men jag lovar dig att jag ska vara med under hela din uppväxt!

Pusspåre


Gratis kanylburk

Igår var jag inne på Apotekets hemsida för att titta på ögondroppar till min lilla älskling. Då hittade jag en liten flik som det stod diabetes på. Och där hittade jag det jag har tyckt vore så bra att ha. En kanylburk. Priset var 62 kronor för en burk på 1,8 liter och det tyckte inte jag var så farligt så jag bestämde mig för att ta mig till apoteket.

Idag hade vi vägarna förbi så jag gick in och bad om en kanylburk. Personen i butiken hämtade en burk och gav den till mig. Jag ställde mig vid kassan och väntade på personal men då kom samma kille som gav mig burken och frågade vad jag väntade på. Jag sa att jag ville betala men då sa han.

- Du ska väl använda den till dina sprutor?

- Ja, jag har diabetes.

- Ja men ta den då.

- Gratis?

- Ja du behöver den ju.

Det tyckte jag var snällt. Sen så ska man faktiskt lämna in burken på apoteket när den är full. Så när den är full trycker man ner en gul knapp på locket tills det klickar så går burken inte att öppna och ingen kan skada sig på kanylerna. Vilken man kan göra om man lägger kanylerna i sop påsen.

Så om det är någon diabetiker som läser detta och har problem med att slänga kanylerna så vet ni att det finns kanylburkar på apoteket. Det finns i storlekarna 0,2 liter och 1,8 liter. Jag tog en som var 1,8 liter men det lär ta tid att fylla den. Skönt det så man slipper springa till apoteket hela tiden.



Pusspåre

En vecka gammal

Idag är Elvira en hel vecka gammal. Tiden går fort. Det känns som hon alltid varit min dotter fast hon bara vart det i en vecka. Är inte det rätt konstigt? Men ändå känns det som det var igår som Andrea blev gravid. Jätte konstigt.

Det är mycket grejer som händer nu. Folk som hälsar på och massa ställen vi ska till. Imorgon är det hörseltest på karolinska. Sen är det familjerätten, bvc och mycket mer.

Jag har även vart på Astird lindgrens barnsjukhus idag för att ta en ögonbottenfotografering.

Men nu är det dags för lite bilder på prinsessan som är tagna nu precis.





Som ni ser har hon lite svårt att öppna ena ögat helt. Det beror på att hon har lite gegga där som skulle kunna vara en ögoninflamation men vi har använd koksalt och ljumet vatten så får vi se om det blir bättre eller om det blir ett besök hos bvc. Vi försöker få tag på dom iaf.

Pappa älskar dig massor!

Pusspåre

Navelsträng

Idag har det hänt grejer hela dagen. Alexandra kom hit runt 12 och är fortfarande kvar. Min bror kom förbi en sväng så då satt vi och fikade allihopa. Sen så tog vi en ganska så lång promenad och vad händer när vi kommer hem. Elvira har lyckats fylla hela blöjan och innan vi hinner byta skiter hon så att det kommer utanför blöjan. Jippi, då hade hon lyckats skita ner halva mig. En riktig liten busunge är vad vi har. Även om hon skiter ner mig så är hon ju finast i världen. Man kan ju inte bli arg direkt. Man funderar inte ens på att bli arg. Det är bara underbart allting. Kanske låter lite konstigt men man förstår nog inte förens man har barn själv.

Idag ramlade Elviras navelsträng av. trodde att det skulle ta lite längre tid än 6 dagar.

Och idag var jag ju tvungen att ha på mig min t-shirt jag fick av Andrea i födelsedags present.





Kärlek till min lilla dotter ♥

Pusspåre


Barnvagns promenad

Hej hopp!

Idag har vi varit ute på en liten barnvagns promenad ner till Solna centrum. Vi skulle igentligen till Apoteket men kom sedan på att vi inte behövde köpa dom grejerna just nu. Men på vägen dit frös jag om händerna och kom på att jag inte hade några handskar så det fick bli en sväng till stadium för att köpa vinter hanskar. Sen knatade vi runt en stund innan det var dags för hemgång med en mellanlandning på pizzerian. Så nu är vi alla mätta och belåtna.

Igår satt jag och letade efter ett glatt beat som jag kan använda till låten om Elvira. Men efter att ha letat i 2 timmar utan att hitta något så gav jag upp. Men lite tur ska man väl ha någongång. Freddiie skickade ett beat till mig idag som han själv har gjort och det passar perfekt. Nu ska jag bara ta och skriva låten när jag har tid och lust.

Nu måste ni ju få se lite bilder på prinsessan



Här ligger hon och sover hos mamma i sin söta "älskling" body.



Och här är en bild ifrån när vi var på bb.

Nu ska jag nog luta mig tillbaka lite.

Pusspåre

Äntligen hemma med Elvira

Idag fick vi komma hem ifrån sjukhuset med våran lilla dotter som vi bestämt ska heta Elvira. Det har varit lite små trassel eftersom lilla prinsessan hade lite luft i lungsäcken så fick hon ligga med syrgas och ekg på neonatal avdelningen. Men hon mår kanon fint nu och äntligen är vi hemma. Jag får lov att berätta mer om förlossningen senare. Elvira har precis vaknat, att ligga ensam i den stora spjälsängen var inte roligt så länge. Men Medans Andrea sitter och gosar med henne så får jag passa på att skriva lite. Och självklart ska ni få ett par bilder.



Lilla familjen!



Pappas lilla prinsessa!



Sen så fick hon ta sig sitt allra första bad igår. Det tyckte hon var jätte mysigt!



Och här har vi Gudfadern Anden som kom på besök. Hon trivdes så bra hos honom så han är nu godkänd som gudfader även av lilla Elvira.



Och idag var det dags att åka hem. Bilbarnstolen var väldigt bekväm. Hon sov från att vi la henne i den tills vi var hemma och bar upp henne ur den.

Så nu har ni fått lite uppdatering av vad som händer. Jag kan meddela att jag skrev refrängen till låten om henne igår på sjukhuset så nu har jag bara verserna kvar. Tänkte försöka hinna spela in låten under mina 10 pappa dagar jag har nu.

Pusspåre

Pappas flicka

foto0135 (MMS)

Pappas flicka


Det här "värkar" bli bra

Hejsan. Nu har jag inte vart inne här på ett tag men jag har inte haft tid. Andrea har haft värkar och just därför har det vart mycket annat jag vart tvungen att göra än att sitta här.

igår kväll var vi inne en sväng på förlossningen och gjorde en undersökning som visade att hon var öppen en centimeter. Klockan 9 i morse ringde Andrea och bad mig komma hem för att hon inte orkade ta sig igenom värkarna när hon var ensam hemma så det var bara att avbryta jobbet och åka hit.

Nu har hon värkarna med mellanrum på 5-8 minuter men dom har blivit mycket starkare. Nu skriker hon nästan i varje värk så vi får se när vi åker in till förlossningen igen.

Konstigt nog är jag inte nervös alls. Jag brukar aldrig bli nervös men jag trodde jag skulle bli det när det gälde det här men vem vet. Det kanske kommer!

Jag har inte all tid i världen att sitta här. Vem vet. Nästa gång jag bloggar kanske jag är pappa?

Pusspåre


Det finns ingen hemlighet fram till det perfekta ljudet

Nu har jag handlad igen. Det här var det sista jag köper till mig själv nu på ett bra tag. Nu ska pengarna bara gå till bebis och allt vettigt. För att kunna göra musikvideo så behöver man en shysst högtalare man kan ha med sig ute så man hör låten när man ska spela in videon. En vanlig gammal hederlig berg sprängare lät lite tråkigt så då hittade jag denna underbara sak för 1 695 kr.



bara koppla in ipoden och köra. Sen så ingick det en mick också vad den nu ska vara bra för. Antar att kvaliten på micken inte är den bästa men det är 2 mick ingångar och jag har 2 live mickar hemma om man nu skulle behöva använda sig av dom. Men det är ju inte prio 1 att kunna koppla in mick men det är ju alltid ett plus. Högtalaren ser ju lite konstig ut när man ser själva högtalaren. Det är blixten på kameran som gör att man ser in genom gallret. Det gör man inte med bara ögonen.

Hur som helst var det galet bra ljud. Jag har bara vart uppe på hälften av högsta och det var galet högt. Jag ville inte störa grannarna så jag drog ner volymen igen men någon dag ute så ska jag nog testa att dra på lite mer.

Det är härligt att bara kunna klicka i ipoden och så är det ju skönt att den går på batteri så man kan ha med den överallt.

Galet nöjd med det här köpet må jag säga.

Pusspåre


panasonic hdc-tm60 Musikvideo kommer!

Idag har jag och Andrea vart ute och åkt runt i Häggvik och Barkarby. Det slutade på Elgiganten i Häggvik där jag köpte en video kamera. En panasonic hdc-tm60. Den kostade 5 990 kr. Filmar i full HD vilket är 1920x1080p sen så är det vidvinkel så den tar upp bredare bild och ja jag vet inte allt vad den har. Men skärmen är touch så man ställer in menyn via det och zoomen är extremt bra.



Det finns 2 anledningar till att jag köpte denna kamera. Den ena är att vi ska kunna filma vårat barn. När Han/hon kryper omkring senare och allt vad ungen nu tänker hitta på som är värt att filma. Det har vi tänkt på ett bra tag att vi skulle ha en video kamera till det.

Och sen den andra anledningen.

Jag vill ju kunna göra musik videos till mina låtar. Och vad är då bättre än en HD kamera? Det kommer bli riktigt härligt att kunna spela in video och släppa musik video. Jag har längtat och hoppas jag lär mig att redigera musik videos så att det kan bli tunga grejer.


Igår fyllde företaget jag jobbar på 1 år och det firade vi med att åka feta vita limosiner in till Golden Hits och fira kvällen där. Bilder kommer senare. Känns inte som någon idé att skriva om det innan jag har bilderna. Men det kommer.

Och nu får vi se om nästa låt som släpps kommer med en musik video!

Pusspåre


RSS 2.0